10 Najgorszych Firm Spożywczych, które codziennie trują i okłamują ludzi

cola

Wiele produktów dostępnych w Polsce zawiera niezdrowe dodatki, sztuczne aromaty, barwniki, konserwanty, hormony, GMO i toksyny. Zawartość jedzenia, które codziennie spożywamy jest zatrważająca. Nie można dziwić się powstającym cywilizacyjnym chorobom, który nie występowały dekady temu. Konsekwencją braku wiedzy o toksynach w jedzeniu jest zachorowalność na raka. W ciągu najbliższych lat, 60% społeczeństwa będzie miało różne odmiany nowotworów.

To już nie jest zabawa. Już nie możesz powiedzieć: „co mnie to obchodzi.” Spożywając te produkty, wchłaniasz do organizmu toksyny, które powodują powstanie komórek rakowych. Tradycyjna medycyna jest mało skuteczna w leczeniu nowotworów.

Sprawdź czy korzystasz z poniższych firm i produktów. 

1: ConAgra Foods

ConAgra to korporacja, do której należą marki takie jak: Hunt, Healthy Choice, Marie Callender’s, Orville Redenbacher, Slim Jim, Reddi-wip, Egg Beaters, Hebrew National, P. F. Chang’s, i Bertolli – etykietuje wiele swoich produktów używając frazy „wykonane z wszystkich naturalnych składników.”

Główne hasło korporacji: “Robimy jedzenie, które kochasz” jest równie urocze, jak i nieszczere. ConAgra został uznany za winnego w sprawie „łamania kodu zanieczyszczeń bakteryjnych i zdrowia w swoich zakładach przetwórstwa spożywczego, które zagrażają konsumentom, a w niektórych przypadkach spowodowały śmierć.” 

Stosują również w swoich produktach GMO.

W 2003 roku okazało się, że przez dwa lata, ConAgra zatruwał klientów bakterią E. coli w wołowinie. Co najgorsze, USDA wspomagało ukrywanie trującego związku.

Sprawdź koniecznie czy eksportowane mięso do Polski nie pochodzi z tej firmy.

2: General Mills

Fosforan trójsodowy (znany również jako TSP) jest dodatkiem i wzmacniaczem smaku, który można znaleźć w tysiącach mrożonych i przetworzonych produktach spożywczych, w tym płatków dla dzieci. Składnik ten, był używany w przemyśle (do czyszczenia), dopóki EPA oświadczył, że jest on niebezpieczny dla ludzi. Pomimo tego, General Mills nie zaprzestał jego użytku.

Ale wszystko jest w porządku, ponieważ GM stwierdza: „W naszych produktach spożywczych używamy bardzo małe ilości [TSP]”.

Uff! Tylko niewielka ilość trucizny, ale szczęście!

Aż do tego roku, żywność General Mills zawierała BHT lub butylohydroksytoluen, który dzięki testom na zwierzętach został uznany za toksyczny.

General Mills również jest znany z powszechnego stosowania GMO w niemal wszystkich swoich produktach spożywczych. Firma aktywnie lobbuje przeciwko wymaganego oznakowania składników GMO i rozprzestrzenia dezinformacje na temat bezpieczeństwa GMO.

Sprawdzaj mrożonki czy nie posiadają Trójsodowy Fosforan. 

3: Kraft Foods

To jest powód, dlaczego ser Krafta Mac N (Mac’n cheese) ma tak pięknie złoty odcień. Ponieważ, zawiera sztuczny barwnik agent Yellow nr 6, który powoduje nadpobudliwość, astmę, choroby skóry, a nawet nowotwór. W roku 2013, Kraft pod wpływem nacisku społecznego usunął sztuczne barwniki, ale dziesiątki tysięcy ludzi już spożyło ich produkty. Kraft ukrywa obecność GMO w żywności i walczy z przepisami o etykietowaniu niebezpiecznych składników. Ich wysoko przetworzone produkty zawierają duże ilości tłuszczu, cukru i sodu.

No i ostatnia sprawa: od 18 marca 2015 roku, Kraft był w trakcie wycofania 6,5 miliona pudełek sera Mac N, ponieważ niektóre z nich zawierały fragmenty… metalu.

Nie ma to jak kupować nabiał tylko od sprawdzonych rolników.

4: Heinz

Heinz stosował fałszywe reklamy. Okłamywali społeczeństwo przez znakowanie produktów wytworzonych z GMO, jako naturalne. Faktem jest, że korporacja ma na swoim koncie częste oszukiwanie opinii publicznej.

Ponadto, produkty Heinz zawierają następujące składniki: koncentrat pomidorowy z pomidorów nieorganicznych, ocet destylowany, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy (HFC), syrop kukurydziany, sól i różnorodność przypraw i aromatów. Każdy klasyczny ketchup zawiera pestycydy, HFC (neurotoksyny), szczególnie niezdrowy rodzaj cukru i soli kuchennej, która odwadnia organizm i zubaża go w minerały.

Nie musisz przestać jeść ketchup. Po prostu zamień go na zdrową markę organiczną. To samo dotyczy innych produktów… jeżeli takie istnieją na pułkach supermarketów :)

5: Campbell’s Soup Company (Zupy Cambell)

Campbell został pozwany za ukrywanie obecności GMO i etykietowania żywności zawierającej niską zawartość sodu, gdy zawierają one tyle samo soli jak regularne produkty. Średni kubek zupy Campbella zawiera zdumiewające 850 mg sodu. Spożywając go ryzykujesz: atak serca, cukrzyce i wysokie ciśnienie krwi.

Przez wiele lat, Campbell używał puszki pokryte żywicą epoksydową z toksycznych chemikaliów, bisfenol A (BPA).

„BPA jest związana w badaniach laboratoryjnych z rakiem piersi i prostaty, niepłodnością, wczesnego dojrzewania płciowego u dziewczynek, cukrzycą typu 2, otyłością i zespołem nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi,” według Breastcancerfund.org.

Dopiero niedawno firma w końcu uległa presji i usunęła BPA z produkcji.

6: Coca-Cola

W tym momencie, należy zdawać sobie sprawę z niezliczonych problemów zdrowotnych, które Coca Cola i Coca Cola diety powodują.

Coca Cola ma ponad pół tuzina dodatków chemicznych, które są szkodliwe dla zdrowia:

  • E150d, środek barwnika spożywczego;
  • E952 lub soda cyklaminian, syntetyczny substytut cukru, który został faktycznie zakazany przez FDA w 1969 roku, a następnie w niewytłumaczalny sposób przywrócony przez WHO, dziesięć lat później;
  • E950 lub acesulfam potasu, który jest 200 razy słodszy od cukru, bardzo uzależniający, szkodliwy dla układu sercowo-naczyniowego i nerwowego;
  • E951 lub aspartam, substytut cukru, który został powiązany z: guzami mózgu, MS (stwardnienie rozsiane), padaczką, chorobą Gravesa-Basedowa, przewlekłym, zmęczeniem, chorobą Alzheimera, cukrzycą, niedorozwojem umysłowym i gruźlicą;
  • E338, kwas ortofosforowy, który może powodować podrażnienia skóry i oczu;  
  • E211, albo benzoesan sodowy, związek, który, zgodnie z jednym z badań, uszkadza ludzkie DNA.

Czy dalej nie masz nic przeciwko modnej coca coli/pepsi coli w jakiejkolwiek postaci?

7: Nestlé

Nestlé jest jedną z trzech firm korzystających z GMO w produktach dla niemowląt. Nestlé słynie z używania trucizny „melaminy”. Jest to ta sama substancja chemiczna, która spowodowała choroby u co najmniej 50.000 chińskich niemowląt w 2008 roku.

„Purina”, której właścicielem jest Nestlé, miał również pozew za korzystanie z glikol propylenowy, znaną toksynę –  składnik płynu przeciw zamarzaniu. Stosowana była w karmie dla psów. Po zachorowaniu ponad 3000 psów, Purina odpowiedziała na swojej stronie internetowej, że glikol propylenowy jest „zatwierdzonym przez FDA dodatkiem do żywności, który również używany jest w ludzkiej żywności, takiej jak ciasto i sos sałatkowy.” Pocieszające…

Moja rekomendacja: unikaj wszystkich produktów Nestle, również…wody.

8: Kellogg’s

Kellogg był zaangażowany w ogólnokrajowe poparcie dla GMO. Wydali na ten cel 1.012.552 dolarów. Niestety, firma rozwija się i jej produkty zawierają obecnie 100% GMO kukurydzy, która zawiera śladowe ilości glifosatu i toksyn BT.

9: PepsiCo

Znaczna większość produktów Pepsi zawiera 4-metyloimidazol, lub 4-MEL, który przyczynia się do powstania komórek rakowych.

Korporacja lobbuje na rzecz używania produktów GMO. Inwestuje miliony dolarów w napoje sportowe i energetyzujące, aby nie utożsamiać swoich produktów z otyłością, cukrzycą czy rakiem. W 2014 roku badania wykazały, że produkty Pepsi mają więcej cukru fruktozy, niż zwykłe nieenergetyczne produkty.

10: Hershey’s

Wraz z wieloma innymi firmami produkującymi słodycze, Hersheys została niedawno osądzona o niebezpieczny poziom ołowiu w ich produktach. Mogą one doprowadzić do uszkodzenia układu nerwowego i trudności w uczeniu się. Inny metal występujący w produktach Hershey to kadm, który może spowodować szkody i uszkodzenia reprodukcyjne, nerek, wątroby i kości.

Dodatkowo, Hershey wydał ponad milion dolarów, aby ukryć zawartość GMO w ich cukierkach i czekoladach. Ich najbardziej popularne przysmaki zawierają wiele składników modyfikowanych.

źródło: csglobe.com

.

Kasia Kasia Brzoza
. .

.

Chcesz otrzymać bezpłatne raporty i

 Geopolityczną Analizę Tygodnia?

.

Wpisz poniżej imię i email, a automatycznie dostaniesz bezpłatny dostęp do

12 ebooków i raportów. Poza tym w każdą sobotę dostaniesz na email, nigdzie

nie publikowaną analizę polityczną/geopolityczną/ekonomiczną – „BrzozaNews”.

(Po wpisaniu emaila i imienia (wymagane do loginu), automatycznie zostanie otwarte konto na SzokWiedzy.pl) 



Photo credit: Bev Goodwin / Foter / CC BY

8 Responses to “10 Najgorszych Firm Spożywczych, które codziennie trują i okłamują ludzi”

  • Darek podkarpacie on 15 lipca 2015

    To jakas patologia,ich kryje system,to system korupcji oparty na dolarze i rothschildach oraz ich pociotków,kumpli i agentury.

  • nie Ty on 24 lipca 2015

    @ ja

    pisze bez pl znakow – okay!

    Tej wez sie ogarnij, chodzi tu o przekaz informacji do ciemnoty takiej jak Ty!!
    Nie wytykaj bledow ktore w tym przypadku malo istotne.
    Ludzie otwieraja oczy, zaczynaja myslec samodzielnie, outside the box!!

  • WWW.VEGE.BO.PL on 25 lipca 2015

    „jedz odchody = miliardy much nie mogą się mylić!”reklama to oszustwo powinna być zakazana ukrywa wady kłamie o nieistniejących zaletach! Coca-cola zmienia skład, by uniknąć skojarzeń z nowotworami. Karmel dodawany do coca-coli będzie zawierał mniej substancji 4-MEI, która zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Pod koniec XIX w. w skład coca-coli wchodziła kokaina. Prasa alarmowała, że napój silnie uzależnia, a pijący go czarnoskórzy robotnicy masowo gwałcą białe kobiety.

  • HeBo on 2 grudnia 2015

    To nie sa choroby cywilizacyjne tylko nazwijmy rzeczy po imieniu – producenci tych produktów to masowi mordercy, zabili więcej ludzi na świecie aniżeli bomby atomowe.

  • Michał on 27 lutego 2016

    Mordercy, opasłe i zniszczone masą pieniędzy świnie, mające za nic istnienie ludzkie. Kiedyś dosięgnie ich sprawiedliwość.

  • Bart on 3 marca 2016

    A co wy macie od strony konsumenta do GMO?

    Bo rozumiem kwestie upraw ale od strony mojego żołądka i organizmu, to nie ma znaczenia jaki jest skład genetyczny tego co zje, ponieważ i tak rozkłada białka na takie same podstawowe aminokwasy.

    Inaczej mówiąc nie ma znaczenia, czy zjesz kurczaka, czy indyka, ponieważ zostanie rozłożony na takie same aminokwasy i o to w tym chodzi.

    A wolę, żeby np. moje warzywo miało naturalną odporność na jakąś chorobę wynikającą z podmiany genu – co nie wpływa w żaden sposób na to jak to przyjmie mój układ pokarmowy – niż aby było opryskiwane chemicznie aby nie zachorowało w okresie uprawy.

  • Joanna on 23 stycznia 2017

    Ciekawi mnie, co to są pomidory nieorganiczne?

  • Kasia on 23 stycznia 2017

    Joanna,
    te sprzedawane w marketach, zazwyczaj sprowadzane z zagranicy.
    Urosły z nasion GMO.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *